Miere de salcâm Miere de albine

miere de salcam

Pret: 40 lei/ kg

Mierea de salcâm este un tip de miere monofloră, ce are o culoare foarte clară și o consistență destul de lichidă fără cristale.

Spre deosebire de celelalte tipuri de miere, cea de salcâm are un conținut mai mare de fructoză, astfel fiind asimilată și digerată de organism cel mai ușor.

Miere de salcâm pur

Mierea de salcâm este un tip de miere monofloră, ce are o culoare foarte clară și o consistență destul de lichidă fără cristale.
Spre deosebire de celelalte tipuri de miere, cea de salcâm are un conținut mai mare de fructoză, astfel fiind asimilată și digerată de organism cel mai ușor.
Având o aromă greu sesizabilă, mierea de salcâm nu va schimba gustul ceaiului sau cafelei, putând fi folosită cu succes în locul zahărului.
Adăugați mierea în ceai doar după ce acesta s-a mai răcit și poate fi băut.

BENEFICII:

Sursă bogată în minerale, prin urmare poate fi folosită cu succes de către persoanele anemice.
Potrivită pentru persoanele care fac sport și au nevoie de energie într-un timp scurt.
Odată consumată liniștește organismul și conferă o senzație de bine.
Nu produce reacții alergice puternice, deoarece are o cantitate mai mică de polen în comparație cu alte sortimente.
Pentru uz extern, mierea de salcâm poate fi folosită în tratamente de înfrumusețare sau pentru vindecarea tăieturilor și arsurilor.
Este utilizată în tratarea insomniei, stresului, asteniei, tusei, problemelor digestive.

Chiar dacă este un sortiment ce cristalizează mai greu, datorită procentajului mare de fructoză, nu înseamnă că mierea de salcâm nu cristalizează deloc, procedeu valabil în 1-2 ani de la extracție.
Cristalizarea este un proces natural al mierii, ce nu afectează proprietățile acesteia. Dacă totuși dorești să te bucuri de textura fluidă a mierii, introdu produsul într-un recipient cu apă călduță și asigură-te că temperatura nu depășește 40° C.